top of page
Eunice-Frijde.jpg

Over mij

Lange tijd voelde ik mij als een bird with one wing. Een gewond vogeltje. Het leven voelde aan als een schoen die een maat te klein was. Ik was onrustig. Kon mijn draai niet vinden. En ik was enorm verdrietig over de ongelijkheid in de wereld en de manier waarop wij als mensen met de aarde omgaan. 

Ik liep rond met zoveel levensvragen.

Vragen waarmee ik niet bij mijn vrienden terecht kon. Ik was zo moe van mijn gepieker en hunkerde naar innerlijke rust en zingeving. Maar ik wist niet waar ik moest beginnen en welke weg te bewandelen. 

 

Mijn kennismaking met meditatie en mindtraining

In een boekhandel in Indonesië trok een boek over meditatie en het boeddhisme mijn aandacht. Bij pagina 10 had ik een eureka moment. Ik had gevonden wat ik zocht, een filosofie die mij zou helpen het leven beter te begrijpen. Daarna verslond ik het ene na het andere boek over het boeddhisme.

 

Na mijn afstuderen aan de VU in Amsterdam, ging ik een meditatiecursus volgen bij een Tibetaans Boeddhistisch centrum - van een kennisinstituut naar een wijsheidsinstituut, zeg ik altijd. Er ging een nieuwe wereld voor mij open.

 

Naarmate ik meer leerde over de werking van mijn geest, hoe ik die kan managen en hoe ik beperkende patronen kon doorbreken, begon ik mijzelf, anderen en het leven beter te begrijpen. Ik vond een antwoord op mijn levensvragen. Ik vond rust. Het was een openbaring. Een bewustzijnsverruiming! 

Zittend op Balkon

Spirituele groei en eenzaamheid

In de eerste tien jaar van mijn spirituele beoefening heb ik mij echter heel alleen gevoeld, desondanks ik onderdeel uitmaakte van een sangha (een boeddhistische gemeenschap). Ik veranderde. Mijn familie en vrienden zagen die verandering, maar ik kon niet écht met hen praten over wat er van binnen allemaal gebeurde. Achteraf gezien miste ik een buddy: een spiritual-buddy. Iemand die ook een innerlijke transformatie heeft ondergaan en het proces begreep. 

Mijn waarom

Mijn wens is dat niemand zich alleen voelt in zijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Dat iedereen die daar behoefte aan heeft, een beroep kan doen op een spiritual-buddy, die hem/haar/hen bijstaat op basis van liefdevolle vriendelijkheid.

Eunice.jpg

Opleidingen & Cursussen

BELEID, COMMUNICATIE & ORGANISATIE

Masterdiploma Sociaal - Culturele wetenschappen (Beleid, Communicatie en Organisatie) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar ik leerde hoe organisaties, overheid en civil society opereren en met elkaar interacteren


INFORMATIEF SCHRIJVEN & STORYTELLING

Certificaat Informatief Schrijven aan de Hogeschool van Journalistiek in Utrecht


MEDITATIE & MINDTRAINING

Sinds 2006 train ik mijn geest. Dit doe ik onder begeleiding van erkende Tibetaans boeddhistische leraren


HUMAN DYNAMICS  

Online training ‘The 5 Wisdoms Human Dynamics system’ bij het Five Wisdoms Institute in de Verenigde Staten


BOEDDHISME

Certificaat 'Buddhism Trough its

Scriptures' aan de Harvard University

via edX online cursussen.

HET LEVEN

Levenskunstenaar in opleiding bij de beste, mooiste, strengste en meest liefdevolle leerschool

In de media

Wil je mij beter leren kennen? Hieronder vind je een aantal interviews en podcasts waarin ik openhartig mijn verhaal deel.

4-Linda.png

Eunice Frijde: 'ik koos voor het leven uit mijn dromen'

Linda

Kennismaking-Eunice-Frijde

Maak een afspraak

Niemand hoeft zich alleen te voelen in zijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ook jij niet! Als bevlogen spiritual-buddy én mind trainer beoefen ik liefdevolle vriendelijkheid en ben ik met alle liefde jouw steun en toeverlaat.

bottom of page