top of page

Wat is Spiritualiteit?

Wat denk jij?

Sommigen denken dat spiritualiteit alleen maar gaat over aura readings, paranormaal begaafden, het voorspellen van de toekomst, uittredingen en allerlei andere buitengewone krachttoeren. Ik beleef het anders!


Spiritualiteit zit in een ieder van ons! Of je je nou ervan bewust bent of niet. 


Spiritueel actief zijn betekent voor mij de tijd nemen om contact te maken met je ware natuur door middel van meditatie. Bewust te leven. Je gedachten en gevoelens te managen. En het cultiveren van liefde en vrede in je geest. Wanneer we liefde en vrede van binnen ervaren, stralen we dat uit. Zo maken we de wereld een stukje mooier.  


Liefdevol en vredig contact met jezelf en anderen klinkt al goddelijk, toch!?

Image by Debby Hudson
AEnB2UqB6cjqjw3eRhwao_ypsZKiA7Vwg44A05MAgmFuT_teoV0z5FnzW_MIUns4xGDZdhfsN2JNa4P96-cQFcbqsIXJ4GhuZ32R

Wat gaat gepaard met spirituele ontwikkeling?

Eenheid | Vertrouwen | Gelijkmoedigheid

  • Verstilling: je ervaart een bepaalde mate van innerlijke rust en ruimte

  • Versimpeling: je maakt het leven niet langer ingewikkelder dan het is - integendeel je ontdekt de kracht van eenvoud

  • Vertrouwen: een geloof in het menselijk potentieel - in je eigen potentieel. In de flow van het leven. Je ervaart de kracht van de mind; de geest. Hierdoor weet je dat mensen in essentie deugen. En dat alles is zoals het hoort te zijn

  • Bewustwording: je percepties, gedachten en gevoelens. Jij bent niet die stem in je hoofd. Jij bent niet wie je denkt dat je bent. Jij bent niet je gevoel. Je bent zoveel meer dan dat alles

  • Healing: vroeg of laat komt het moment dat je het leven voluit durft te leven. Je bent sterker uit de strijd gekomen. Je laat je niet langer uit het veld slaan, want je bent goed bewapend.

  • Spiritual-Storytelling: je bent je bewust van de verhalen die je aan jezelf en aan anderen vertelt. Daarom kies je bewust voor verhalen die zowel bijdragen aan je eigen geluk en welzijn alsmede dat van anderen. 

Mediteren

Mediteren is een essentieel onderdeel van spirituele beoefening. Daarom mediteer ik samen met al mijn spiritual-buddies. En leg ik uit wat meditatie is.   

`Als je je overgeeft aan meditatie, vallen geestelijke lasten, onnodige zorgen en afdwalende gedachten een voor een van je af; het leven lijkt soepel en plezierig te verlopen.

Je kunt nu vertrouwen op je intuïtie bij het nemen van beslissingen. Als je handelt uit intuïtie komen heroverwegingen, met hun dualisme, en aarzeling en twijfel niet in je op

- Nyogen Senzaki  

Image by Omid Armin
Image by Jorien Loman

Niemand hoeft zich alleen te voelen in zijn spirituele ontwikkeling. Samen maken we de wereld liefdevoller en vriendelijker

bottom of page